Kotikriitikot kaudella 2018-2019

Kotikriitikot_220x220px_Kris

KRIS

Hei! Olen Kris; tämän kauden kotikriitikoiden joukosta ainoa 2000-luvun jälkeen syntynyt. Tarjoan lähinnä nimenomaan nuoren teatteri-intoilijan näkökulmaa, joten sanoisin tekstieni olevan enemmän nuoriin päin suunnattuja. Uskon silti jokaisen ikä- ja ihmisryhmän saavan niistä jotain irti! Kotikriitikkona pyrin laajentamaan havaintojani, hiomaan kirjoitus- ja arvostelutaitojani sekä ennen kaikkea nauttimaan teatterista kaikilla mahdollisilla tavoilla.
Lue Krisin postauksia.

Kotikriitikot_220x220px_SiinaSIINA

Heips, olen Siina kulttuurin sekakäyttäjä ja teatteri-intoilija. Kotikriitikkona sukellan teatterin visuaaliseen maailmaan maskeerauksesta teemaleivoksiin ja jonnekin, mitä en vielä tiedä. Samalla haluan tuoda esiin teatterin herättämiä tunteita ja kertoa niitä pieniä seikkailuja esiripun takaa.
Lue Siinan postauksia.

Kotikriitikot_220x220px_Päivi
PÄIVI

Olen Päivi, paljasjalkainen turkulainen ja kotikriitikko senior, eli jo toisella kotikriitikkokierroksellani. Teatterin viime kausi synnytti 13 erilaista postausta. Kausi on nyt uusi, mutta odotukset kotikriitikkoudelle  samat: kokemuksia niin järjen kuin tunteen kautta, sekä katsomossa että kulisseissa. Näistä syntyy pohdintoja, arvioita ja haastatteluja, kenties muutakin.
Lue Päivin postauksia.

Kotikriitikot_220x220px_Daniel

DANIEL

Olen kauppatieteilijä, erikoissairaanhoidon asiakaskokemuksen kehittäjä, yhteysupseeri ja maailmanmenon ihmettelijä, joka ei ymmärrä teatterista mitään, mutta tietämättömyys ei ole ennenkään estänyt minua työntämästä nokkaani asioihin jotka eivät minulle kuulu. Minua kiinnostavat lähinnä teatterin kansantaloudellinen merkitys ja väliaikaleivosten mussuttaminen. Tiedossa on ihmettelyä, jupinaa ja kenties pieniä oivalluksiakin. Tai sitten jotain muuta. Ei voi tietää.
Lue Danielin postauksia.

Kotikriitikot_220x220px_Pauliina
PAULIINA

Olen Pauliina, turkulainen kirjastonhoitaja ja nyt toista kautta mukana kotikriitikkona. Tykkään musiikista, tanssista ja teatterista, siksi erityisesti musikaalit ovat minusta ihania ja vaikuttavia. Haluan teksteilläni ja kuvillani tuoda teatterin loiston lähelle meitä tavallisia kaupunkilaisia.
Lue Pauliinan postauksia.

Kotikriitikot_220x220px_Tiiti
TIITI

Olen 70-vuotias kulttuurinharrastaja. Rakkauteni teatteriin syttyi jo nuoruudessa ja siksi olen iloinen kotikaupunkini runsaasta ja monipuolisesta teatteritarjonnasta. Eri esitysmuotojen suhteen olen kaikkiruokainen, mutta viime vuosina nukketeatteri on noussut suosikikseni. Kotikriitikkona haluan kirjoittaa teatterista, sen tekemisestä ja esitysten synnyttämistä ajatuksista ja tunnetiloista tavallisen katsojan näkökulmasta, ihmisläheisesti ja kotoisasti. Vaikka katselen maailmaa eläkeläisen silmin, toivon, että onnistun teksteilläni herättämään myös nuorempien ikäryhmien kiinnostuksen.
Lue Tiitin postauksia.

Kotikriitikot kaudella 2017-2018

Kotikriitikot_220x220px_Jere

JERE

Moro! Olen Jere, 24-vuotias teatterin sekakäyttäjä. Hain kotikriitikoksi, sillä haluan kokeilla siipiäni kirjoittamisen saralla. Tahtoisin päästä kirjoittamaan esitysten vaikuttavuudesta ja toteutustavoista, sekä siitä, mitä tunteita ne minussa herättävät. Suurin haaveeni uudessa jobissani on päästä tekemään syväluotaava haastattelu kaikkien aikojen TKT-legenda Petri Rajalan kanssa.
Lue Jeren postauksia.

Kotikriitikot_220x220px_Pauliina
PAULIINA

Olen Pauliina, turkulainen kirjastonhoitaja. Tykkään musiikista, tanssista ja teatterista, siksi erityisesti musikaalit ovat minusta ihania ja vaikuttavia. Haluan teksteilläni ja kuvillani tuoda teatterin loiston lähelle meitä tavallisia kaupunkilaisia.
Lue Pauliinan postauksia.

Kotikriitikot_220x220px_Jani

PEKKA

Olen 57-vuotias kulttuurin kuluttaja ja tutkija. Työuraa teen parhaillaan korkeakoulukentällä, mutta kirjallisuus ja teatteri ovat olleet osa elämääni niin pitkälle kuin muistini kantaa. Turkulaista teatterielämää olen seurannut 80-luvun alusta lähtien. Kotikriitikkona tulen tutkailemaan kaupunginteatteria ja sen ohjelmistoa uteliaalla mielellä. Uudet, pelkäämättömän tuoreet näkökulmat ohjatkoot blogikirjoitteluani!
Lue Pekan postauksia.

Kotikriitikot_220x220px_Päivi

PÄIVI

Olen Päivi, syntyperäinen turkulainen ja pitkän linjan kulttuurinkuluttaja. Parhaaseen paikalliskattaukseeni kuuluvat teatterin lisäksi lähialueen monenlaiset konsertit, lavatanssit ja jenkkifutismatsit. Toivon pääseväni kotikriitikkona kurkistelemaan kulissien taakse ja näkemään teatterinteon eri vaiheita ja teoksen rakentumista. Tekstini kehittyvät ainakin niistä ajatuksista, jotka jäävät minua, tavallista katsojaa, vaivaamaan ja valvottamaan esityksien jälkeen. Ne saattavat olla tiukkoja analyyttisiä pohdintoja, kokonaisvaltaisia tunnelmakuvauksia – tai jotain ihan muuta, jota en vielä itsekään tiedä!
Lue Päivin postauksia.

Kotikriitikot_220x220px_Merja
MERJA

Olen 63-vuotias kulttuurikuluttaja Raisiosta. Kotikriitikkohaku iski ja minä kuulin kutsun. Minulle kirjoittaminen on jonkin ilmentymän sanoittamista omin sanoin tai toisin näkyväksi tekemistä. Ajatus siitä, että jossakin on mahdollisesti joku, jolle näkemisestäni on iloa, on hieno juttu.
Lue Merjan postauksia.

 

Kotikriitikot_220x220px_Sara
SARA

Olen Sara, itsekin näyttelemistä aikaisemmin harrastanut, 18-vuotias lukiolainen Pöytyältä. Hain mukaan kotikriitikoksi, koska tässä yhdistyy kaksi intohimoani, ikimuistoiset hetket näytelmiä katsoessa sekä analyysien ja tunnelmakuvausten kirjoittaminen.  Erityisesti haluan levittää teatterin ilosanomaa nuorille katsojille.
Lue Saran postauksia.

Kotikriitikot_220x220px_PekkaJANI

Olen 45- vuotias perheenisä, jonka mieltä lämmittävät sanat kalastus, sade, science fiction- elokuva, punaviini, avanto, aamulla nukkuminen. Hain kotikriitikoksi, koska olen aina ollut teatterin rakastaja ja nauttinut sen ainutkertaisuudesta. Mahdollisuus päästä tutustumaan uuteen kaupunginteatteriin pintaa syvemmältä tuntui hyvältä tilaisuudelta. Haluan kotikriitikkona kirjoittaa ihan kaikille tunnelmista teatterilla ja sen esityksistä.
Lue Janin postauksia.

Kotikriitikot_220x220px_Primadonnat

PRIMADONNAT

Pilvi on 40-vuotias elämästä nautiskeleva teatterifani, Unna on 30-vuotias entinen harrastajateatterilainen, innokas video- ja valokuvaaja ja bloggaaja. Kiteytettynä olemme kaksi ystävää, jotka innostuvat helposti uusista asioista. Haimme kotikriitikoiksi, koska haluamme jakaa teatterin katsomisesta syntyviä tunteita, ajatuksia sekä mielipiteitä muun maailman kanssa. Me emme ole elämän kovettamia ammattikriitikoita, vaan ihan tavallisia donnia. Haluamme tuoda omalla aitoudellamme teatterin lähemmäksi katsojaa, luoda keskustelua sekä samalla kehittyä itse teatterin katsojina.
Lue Primadonnien postauksia.