Kotikriitikkoja kaudelle 2018-2019 haetaan 3.8. asti, hakuohjeet täällä.

Kotikriitikot kaudella 2017-2018

Kotikriitikot_kaikki_neliö

JERE

Moro! Olen Jere, 24-vuotias teatterin sekakäyttäjä. Hain kotikriitikoksi, sillä haluan kokeilla siipiäni kirjoittamisen saralla. Tahtoisin päästä kirjoittamaan esitysten vaikuttavuudesta ja toteutustavoista, sekä siitä, mitä tunteita ne minussa herättävät. Suurin haaveeni uudessa jobissani on päästä tekemään syväluotaava haastattelu kaikkien aikojen TKT-legenda Petri Rajalan kanssa.
Lue Jeren postauksia.

PAULIINA

Olen Pauliina, turkulainen kirjastonhoitaja. Tykkään musiikista, tanssista ja teatterista, siksi erityisesti musikaalit ovat minusta ihania ja vaikuttavia. Haluan teksteilläni ja kuvillani tuoda teatterin loiston lähelle meitä tavallisia kaupunkilaisia.
Lue Pauliinan postauksia.

PÄIVI

Olen Päivi, syntyperäinen turkulainen ja pitkän linjan kulttuurinkuluttaja. Parhaaseen paikalliskattaukseeni kuuluvat teatterin lisäksi lähialueen monenlaiset konsertit, lavatanssit ja jenkkifutismatsit. Toivon pääseväni kotikriitikkona kurkistelemaan kulissien taakse ja näkemään teatterinteon eri vaiheita ja teoksen rakentumista. Tekstini kehittyvät ainakin niistä ajatuksista, jotka jäävät minua, tavallista katsojaa, vaivaamaan ja valvottamaan esityksien jälkeen. Ne saattavat olla tiukkoja analyyttisiä pohdintoja, kokonaisvaltaisia tunnelmakuvauksia – tai jotain ihan muuta, jota en vielä itsekään tiedä!
Lue Päivin postauksia.

PEKKA

Olen 57-vuotias kulttuurin kuluttaja ja tutkija. Työuraa teen parhaillaan korkeakoulukentällä, mutta kirjallisuus ja teatteri ovat olleet osa elämääni niin pitkälle kuin muistini kantaa. Turkulaista teatterielämää olen seurannut 80-luvun alusta lähtien. Kotikriitikkona tulen tutkailemaan kaupunginteatteria ja sen ohjelmistoa uteliaalla mielellä. Uudet, pelkäämättömän tuoreet näkökulmat ohjatkoot blogikirjoitteluani!
Lue Pekan postauksia.

MERJA

Olen 63-vuotias kulttuurikuluttaja Raisiosta. Kotikriitikkohaku iski ja minä kuulin kutsun. Minulle kirjoittaminen on jonkin ilmentymän sanoittamista omin sanoin tai toisin näkyväksi tekemistä. Ajatus siitä, että jossakin on mahdollisesti joku, jolle näkemisestäni on iloa, on hieno juttu.
Lue Merjan postauksia.

SARA

Olen Sara, itsekin näyttelemistä aikaisemmin harrastanut, 18-vuotias lukiolainen Pöytyältä. Hain mukaan kotikriitikoksi, koska tässä yhdistyy kaksi intohimoani, ikimuistoiset hetket näytelmiä katsoessa sekä analyysien ja tunnelmakuvausten kirjoittaminen.  Erityisesti haluan levittää teatterin ilosanomaa nuorille katsojille.
Lue Saran postauksia.

JANI

Olen 45- vuotias perheenisä, jonka mieltä lämmittävät sanat kalastus, sade, science fiction- elokuva, punaviini, avanto, aamulla nukkuminen. Hain kotikriitikoksi, koska olen aina ollut teatterin rakastaja ja nauttinut sen ainutkertaisuudesta. Mahdollisuus päästä tutustumaan uuteen kaupunginteatteriin pintaa syvemmältä tuntui hyvältä tilaisuudelta. Haluan kotikriitikkona kirjoittaa ihan kaikille tunnelmista teatterilla ja sen esityksistä.
Lue Janin postauksia.

PRIMADONNAT

Pilvi on 40-vuotias elämästä nautiskeleva teatterifani, Unna on 30-vuotias entinen harrastajateatterilainen, innokas video- ja valokuvaaja ja bloggaaja. Kiteytettynä olemme kaksi ystävää, jotka innostuvat helposti uusista asioista. Haimme kotikriitikoiksi, koska haluamme jakaa teatterin katsomisesta syntyviä tunteita, ajatuksia sekä mielipiteitä muun maailman kanssa. Me emme ole elämän kovettamia ammattikriitikoita, vaan ihan tavallisia donnia. Haluamme tuoda omalla aitoudellamme teatterin lähemmäksi katsojaa, luoda keskustelua sekä samalla kehittyä itse teatterin katsojina.
Lue Primadonnien postauksia.