Toinen Tuntematon – näytelmä sai ensi-iltansa netissä johtuen poikkeusoloista. Onneksi lähetys ei kuitenkaan ollut mikään takarivistä kuvattu teatteritaltiointi. Kameratyöskentely välitti kaiken oleellisen lähelle, näyttelijöiden roolisuorituksista – aina tärkeisiin yksityiskohtiin, kuitenkaan sortumatta teatterilavasteissa kuvatuksi tv-elokuvaksi. Teatterissa ja elokuvissa näyttelemistä yhdistää yleisön edessä esiintyminen. Joskin niissä on myös huomattavia eroja. Näyttelijöiden turvavälin lisäksi.

Teatterin striimaus livenä kotioloihin ei ole mikään uusi keksintö, vaikka allekirjoittaneelle tämä olikin ensimmäinen kerta. Näytelmän katsominen omalta läppäriltä oli jokseekin ristiriitaista. Elokuvissa tunnetilan saa luotua pienillä eleillä ja liikkeillä, sekä lähikuvilla ja uusintaotoksilla, kun taas teatterin lavalla näyttelijä esiintyy elävän yleisön edessä. Äänen ja elekielen täytyy kantautua viimeiselle riville asti. Tästä syystä teatterinäyttelijöiden ilmaisukeinot ovat näyttävämpiä. Näytelmät ovat myös enemmän tekstipitoisia, ja yhdistettynä tälläiseen koskettavaan aiheeseen, hienon musiikin saattelemana, katsoja kyllä päätyy menneeseen aikaan, vaikka tilaa olisikin vain sen yhden lavan verran.

Näytelmän teosavaus on yhä nähtävillä alapuolella olevasta linkistä. Teosavaukset ovat oiva keino perehtyä esityksiin ja tutustua tekijöihin.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=235012461042177&ref=watch_permalink

Esityskuvat: Kuvakaappaukset livelähetyksestä

Kuvituskuva: Marita Koivisto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s