Taide ja kulttuuri eivät paranna sairauksia, eivätkä estä luonnon katastrofeja, mutta maailmassa, joka ei ole koskaan ollut täydellinen, ne ovat tarjonneet meille elämyksiä, joiden kautta saattaa avautua uusia näkökulmia omaan ja läheisten elämään. Taiteen tekijöille luova prosessi saattaa tarjota syyn koko olemassaolon ymmärtämiselle. Ja joskus on vain pakko pitää hengähdystauko arjesta ja piipahtaa teatterissa, museossa taikka lempibändin konsertissa. Mutta mitä tehdä, kun nuo ovet suljetaan?

Taiteella ja kulttuurilla on todistettu yhteys hyväksi koettuun elämänlaatuun ja onnellisuuteen. Voidaan myös lausua tyytyväisyyteen. Ne tarjoavat yleisölle kokemuksia, mahdollisuuden vaalia tunne-elämäänsä ja runsaasti yhteistä tekemistä. Taiteesta, kuten draamasta, kuvataiteesta, tanssista, musiikista ja luovasta kirjoittamisesta, voi löytää mahdollisuuksia vahvistaviin kokemuksiin elämän taitekohdissa. Toisaalta taide voi olla vain tekijänsä luovuuden ilmentymä, jota ei ole tarkoitettu yleisön mieliksi. Yksi taiteen monista tarkoituksista onkin kannanotto ja väkevien ajatusten herättäminen. Vaikka et niin piittaisi jostain tietystä teoksesta, mutta se herätti sinussa jotain tunteita, on se juuri onnistunut tehtävässään. Joku on myös muinoin sanonut, että taide on ”aikuisten tapa heittäytyä leikin maailmaan”. On niitä varmasti tylsempiäkin tapoja viettää aikaa karanteenissa?

Kotiteatterin parissa voi viettää iloista aikaa ja samalla oppia uusia asioita teatterista ja näytelmien tekemisestä http://teatteri.turku.fi/kotiteatteri

Vaikka Koronavirus pakottaa meidät ahtaalle, voitte silti istua iltaa ja ruokkia kulttuurinälkäänne Somenäyttämön parissa livenä joka PE klo 18:00 https://teatteri.turku.fi/uutinen/2020-03-18_somenayttamo-auttaa-teatteri-ikavaan

Kuvat : Otto-Ville Väätäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s