Parantumattomana herkkusuuna väliaikaleivokset ovat mielestäni oleellinen osa kokonaisvaltaista teatterielämystä. On aivan ihanaa, että Turun kaupunginteatterilla on jokaiselle päänäyttämöllä pyörivälle esitykselle oma teemaleivoksensa! Olen nyt testannut kolmen esityksen teemaleivokset ja päättänyt tehdä niiden pohjalta vähän erilaisen arvostelun, jossa olen laittanut nämä leivokset oman makuni mukaiseen paremmuusjärjestykseen. 

3. Komisario Palmun erehdys

Arvosana: 2/5

Tämä leivos oli mukavan elegantin näköinen ja sopi hyvin yhteen näytelmän käsiohjelman sävyjen kanssa! Oranssin päällysteen alta paljastui suussasulava vaaleanpunainen vaahto (oletettavasti mansikkaa), ja tässä vaiheessa ajattelin, että leivos on erittäin onnistunut. 

Mutta kuten itse näytelmä, tämä leivoskin sisälsi yllätyksen. Vaaleanpunaisen vaahdon keskeltä paljastuikin melko tiivis suklainen leivososa, jonka päällä oli punaista hilloa. Itse en erityisemmin pitänyt tästä yllätyksestä, sillä en lähtökohtaisesti pidä suklaaleivoksista, eikä tämä ollut edes erityisen kuohkea, mikä olisi voinut sen pelastaa. Hyvänmakuisen moussen ja ja mukavan ulkonäön ansiosta yleisarvosanaksi 2/5, vaikka en pitänyt leivoksen kakkuosasta.

2. Näytelmä joka menee pieleen

Arvosana: 3/5

Olin aivan haltioissani nähdessäni tämän leivoksen! Se on mielestä ulkonäöllisesti hienoin tähän mennessä maistamistani teemaleivoksista! Näytelmän teema oli ihanasti tuotu esille laittamalla kuppimainen suklaakakku väärin päin ja kallelleen, ja pieni valkosuklaalaatta, johon oli painettu näytelmän nimi käsiohjelman tyyliin, oli aivan hurmaava! Leivosta ei edes tehnyt mieli syödä, vaan katsella vain. 

Mutta kuten jo aiemmin mainitsin, en pidä suklaisista kakuista. Tämä kakku on varmasti todella mieleinen suklaan ystäville, mutta minun makuuni siinä oli aivan liikaa suklaata. Keskeltä onneksi paljastui vaalea kakkusydän, joka vähän tasapainotti suklaaöveriä. Vaikka en siis leivoksen mausta pitänytkään, sen ulkonäkö oli niin ihastuttava, että se saa yleisarvosanaksi myös 3/5.

1. Amélie

Arvosana: 4/5

Amélien teemaleivos oli myös ihanasti esityksen teeman väreissä, eli vihreä. Sitä koristi myös suloinen pieni Eiffel-torni, mikä oli mielestäni ihana yksityskohta. Maultaan leivos oli oikein hyvä, se sisälsi vaaleanpunaista moussea ja vaalean kakkusydämen. Eniten pidin siitä, että vaaleanvihreä päällyste maistui pistaasilta, mikä sekoittui moussen makuun lisäten siihen hienovaraisen suolaisuuden vivahteen. Leivos ei ollut mikään makujen sensaatio, mutta erittäin maukas ja kauniin näköinen, joten se saa yleisarvosanaksi 4/5. 

-Anna

Artikkelikuva: Sanna Kiviranta / Turun kaupunginteatteri

Kuvat leivoksista: Omia, ja huomaa kyllä, ettei väliajalla ole aikaa ottaa hienoja kuvia, kun pitää niin keskustella itse esityksestä ja nauttia leivoksista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s