Millainen tyyppi ylittää sen maagisen rajan, että tulee poimituksi Turun Kaupunginteatterin kotikriitikoksi? Hmm, ehkä kyse ei olekaan ensisijaisesti tyypistä, vaan tyypeistä: millainen joukko kuvastaa kokonaisuutena parhaiten teatterin kaikenkirjavaa yleisöä? Tälläkin kertaa mukaan valikoitui sekalainen sakki, jonka erilaisten äänien uskomme puhuttelevan muita katsojia.

Aloitetaan A:sta. Lukionjälkeistä välivuotta viettävä seikkailuhenkinen Anna heittäytyy seuraamaan Amélien harjoituksia jo ennen ensimmäistä postaustaan. Odotamme herkullista raporttia, jossa yksityiskohtia ei ole säästelty.

Jos teatterikatsomosta puuttuu Eijan kaltainen teatteriharrastaja ja intohimoinen fanittaja, on maailmankirjat sekaisin. Eijan konkarin katse ei ehkä päästä tekijöitä helpolla, mutta uskomme, että Eijan tekstit vievät lukijan aivan ramppirajalle.

Kari on omien sanojensa mukaan ”vanha hippi”, jota kiinnostaa niin hömppä kuin teatterin yhteiskunnallinen ulottuvuuskin. Meitäkin kiinnostaa! Kari, avaahan sanainen arkkusi ammolleen!

Niko on kulttuurialan moniottelija, jolle teatteri on ihan uusi aluevaltaus. Elokuvia tehneelle tyypille kotikriitikkous nappaa pois linssin hänen ja ihmisen välistä. Tekeekö livekarisma lähtemättömän vaikutuksen?

Hänen intohimonaan ovat puvustus ja käsityöt, taustalla ura ompelijana ja uutena aluevaltauksena mainosala. Millainen maailma kursiutuukaan kasaan Tiinan tarinallisilla teksteillä?

Von Voltit -nimellä yhdessä bloggaavat äiti Katja ja tytär Emilia katsovat, keskustelevat ja kiistelevät – mieluiten juurikin teatterista. Viestintää opiskelevalta Emilialta voi odottaa ainakin tekijähaastatteluita, Katja on imaistu teatterimaailmaan tyttären kautta jo aiemmin.

Milloin sitten pääsemme lukemaan ensimmäiset postaukset uusilta kotikriitikoilta? Turun Kaupunginteatterin syyskausi alkaa Don Juanin ensi-illalla 6.9. Eija on luvannut avata pelin kirjoittamalla ensimmäisen postauksen 9.9. alkavalla viikolla. Jäämme odottamaan jännityksellä!

Kuva: Katja, Tiina, Anna, Emilia, Niko ja Eija sekä kotikriitikot-projektia vetävä yleisötyöntekijä Maria Peltoniemi. Kuvasta puuttuu kotikriitikko Kari.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s