Yleisön ääni kuuluviin ja enemmän irti esityksistä! Tässä pari hyvää syytä, miksi olemme Turun Kaupunginteatterissa innoissamme kaksi vuotta meillä pyörineestä kotikriitikkotoiminnasta. Ensi syksynä alkamassa on kolmas sesonki, joten:

Turun Kaupunginteatteri etsii kotikriitikkoja kaudelle 2019–2020

Oletko kiinnostunut teatterista? Haluatko kuulla ja nähdä vähän enemmän kuin tavallisena katsojana? Haluatko kirjoittaa teatterikokemuksistasi kotikriitikkojen blogissa?

Etsimme kotikriitikoiden kolmannelle kaudelle uusia yleisön ääniä kirjoittamaan Turun Kaupunginteatterista ja esityksistämme. Ensimmäiselle kaudelle 2017–2018 valitsimme rohkean kotikriitikko-pilottiryhmän lähes sadan hakemuksen joukosta. Viime teatterikaudella 2018–2019 uusia kotikriitikkoja aloitti neljä ja vanhoista tutuista jatkoi kaksi. Nyt haussa on kuusi uutta kirjoittajaa. Kotikriitikkojen blogissa vierailee keskimäärin 10 000 kävijää vuodessa. Projekti on osa Turun Kaupunginteatterin tekemää yleisötyötä.

Tarjoamme valituille kotikriitikoille valmennusta kritiikkien kirjoittamiseen, mahdollisuuden tutustua teatterin tiloihin ja tekijöihin sekä lipun ja väliaikatarjoilut kaikkiin omiin esityksiimme. Yhteisiä tapaamisia on alun perehdytyksen jälkeen kerran kuukaudessa. Toiminta muotoutuu myös kotikriitikkojen omien toiveiden mukaan. Toiminta on kuukausittaista, eikä vaadi omaa blogialustaa tai aiempaa kokemusta teatterista tai bloggaamisesta. Kotikriitikoilla on myös julkinen Facebook-ryhmä, jossa on mahdollista jakaa blogitekstejä ja kokemuksia sekä keskustella muiden katsojien kanssa. Tyyli ja mielipiteet ovat aina omiasi, olethan teatterin #yleisöääni.

Hae mukaan, jos olet

  • kirjoitustaitoinen ja kiinnostunut teatterista.
  • vähintään 16-vuotias, yläikärajaa ei ole.
  • voit sitoutua kotikriitikkotoimintaan kaudeksi 2019–2020. Sinun ei tarvitse olla turkulainen, mutta Turun Kaupunginteatteri ei korvaa vierailuista koituvia mahdollisia matkustus- tai majoituskuluja.
  • Katsomme myös eduksi jonkin muun ilmaisutavan teatterikritiikille.

Näin haet:

Tutustu aluksi viime kausien kotikriitikkotoimintaan osoitteessa kotikriitikot.com. Jos haluat mukaan toimintaan, jätä hakemuksesi täällä. Liitä mukaan vapaamuotoinen kirje ja lähetä lomake täytettynä 28.7.2019 mennessä. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään elokuun alussa. Uudet kotikriitikot esitellään Turun Taiteiden yössä torstaina 15.8.2019.

Kokeneet kotikriitikot suosittelevat:

”Oli etuoikeutettua päästä kokemaan sisäpiirijuttuja.” – Primadonnat
”Opin jäsentelemään omia ajatuksiani esityksistä.” – Jere
”Tapaamisten ja yhdessä tekemisen kautta meille syntyi oma yhteisö.” – Jani
”Kontakti teatterintekijöihin laajensi teatterimaailmaa.” – Merja

Hae mukaan!

#wanted #yleisönääni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s