Olen tyhjä.

Koko talven on ollut sellainen olo, ettei minulla ole mitään annettavaa. Ei tälle blogille, ei sen lukijoille, ei teatterille, ei kenellekään.

Oman kirjoitusvuoron lähestyessä sitä on joko tietoisesti pakoillut tai sen on antanut unohtua.

Koko syksyä painoi esitysten iskemättömyys. Ne eivät vain kolahtaneet minuun, eivät niin kuin olisin toivonut. Ihmiset, paikat ja esineet – mjaa. Varissuo – hmm. Viimeinen pisara – no joo. Ihana Neiti N. eli Vartiovuoren arvoitus – äh. Mikään ei saanut minua sykähtelemään, mikään ei avannut mieltäni, saanut pohtimaan, kiistelemään kiihkeästi tai hehkumaan innostusta. Ei ainakaan riittävästi, ei ollenkaan tarpeeksi. Vaikka esitykset herättivät tunteita, en saanut niitä ulos. Yritin pusertaa itsestäni tekstiä, arvioita, huomioita, jotain kirjoitettavaa. Mutta mitään ei tullut.

Vasta Näytelmä joka menee pieleen sai raotettua tätä talven tummuutta. Nyt, kun sen katsomisesta on jo hetki, huomaan odottavani innokkaasti seuraavaa kertaa. Menen katsomaan sen yhdessä perheeni kanssa, enkä malta odottaa, että näen naurun heidän kasvoillaan.

Samalla huomaan ja vähitellen ymmärrän, ettei minun ehkä tarvitsekaan kyetä antamaan mitään. Päinvastoin, teatterihan se tässä antaa minulle valtavasti. Odotan jo Hamletia, erityisesti sen musiikkia ja puvustusta. Odotan Komisario Palmun erehdystä, ja toivon tavoittavani palasen lapsuudenmuistojen nostalgiaa äitini ja tätini kanssa katsotuista elokuvista, ja samalla löytäväni jotain ihan uutta. Odotan Lionia, jotain erikoista ja jännittävää, josta en taas tiedä yhtään, miltä se tuntuu, millaisia ajatuksia se tulee herättämään. Odotan näitä pieniä hetkiä ystävien ja perheen kanssa yhteisten kokemusten äärellä.

Ei minun tarvitse antaa mitään. Voin vain antautua heijastelemaan sitä, mitä teatteri antaa minulle.

Kannen kuva kuin jokatalvinen taistelu: Otto-Ville Väätäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s