Vaikka Kris, Päivi ja Siina ovatkin jo kirjoittaneet oman osansa, pakko minunkin on vielä kertoa yksi näkemys Näytelmästä joka menee pieleen.

Olin jo hankkinut yhdet liput työkavereideni kanssa, mutta jouduin myöhemmin vaihtamaan omani toiselle päivälle. Olin siis menossa katsomaan näytelmää yksin. Yksinäinen paikkani oli täsmälleen keskellä kolmatta riviä, ja näin erinomaisesti kaiken.

Tiesin, että Näytelmä joka menee pieleen olisi hauska. Mutta en todellakaan odottanut, että nauraisin ääneen lähes koko näytelmän ajan. Se oli ihanaa, yhteistä, pulppuavaa naurua, seuranpuutteestani huolimatta.

31857909898_4b73b31d31_o
Näytelmän alkupuolella, kun kaikki on vielä suht hyvin ja lavasteetkin pystyssä.

Näyttelijät tekivät aivan mielettömän työn näytellessään lähes koko ajan samanaikaisesti kahta roolia: näyttelijät näyttelivät näytteleviä näyttelijöitä. Tiedättehän? Pienet ilmeet ja eleet (ja ne isommatkin), jotka paljastivat ”harrastelijanäyttelijöiden” luonnetta ja onnistumisen iloa rooliensa takaa, olivat yksinkertaisesti herkullisia. Sitä tahtoisi nähdä tämän niin monta kertaa, että voisi seurata jokaisen roolisuorituksen pienimmätkin yksityiskohdat alusta loppuun saakka.

Erityismaininnan ansaitsee ehdottomasti lavastus. Miten voikaan tehdä jotain, mikä toimii oikeaan aikaan ja on toimimatta oikeaan aikaan, muttei koskaan väärään aikaan? Lavasteet saivat nauramaan, haukkomaan henkeä, jännittämään, yllättymään. Sitä haluaisi päästä kokeilemaan kaikkea, näpräämään, testaamaan, näkemään lähempää. Kuulemma jokaisessa esityksessä nähdyssä lavasteen elementissä on jokin yllätysominaisuus. Tahtoisin tietää ne kaikki.

Näytelmä joka menee pieleen on ihanalla tavalla rento eikä ollenkaan pönöttävä tai virallinen. Näytelmää katsoessa unohti olevansa kaupunginteatterissa isoilla kirjaimilla ja boldauksella, ja koki olevansa osa jotain pienempää, intensiivisempää, siitäkin huolimatta, että esitys nähtiin suurella päänäyttämöllä.

Näytelmän jälkeen oli kupliva ja vapautunut olo. Tämän menen katsomaan vielä uudelleen.

Kuvat: Otto-Ville Väätäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s