Mitäpä lastenkirjastoihmiset mieluummin tekisivätkään työviikon päätteeksi, kuin lähtisivät katsomaan lasten kuvakirjaan perustuvaa lastenteatteria?

Katri Kirkkopellon Molli on valloittavan ihana kuvakirjasarja, joka on nopeasti ja ansaitusti noussut vanhempien ja varhaiskasvattajien suosioon lempeän opettavaisilla tarinoillaan. Vähintään yhtä ihana on lastenteatteri Kurnuttavan Sammakon Molli ja Kumma -kirjaan pohjautuva samanniminen teatteriesityskin. Se on liikuttava ja herttainen tarina ystävyydestä ja mustasukkaisuudesta.

Molli herää eräänä aamuna puutarhastaan ja huomaa pihassaan kummat jäljet. Suorastaan kummallisen suunnattoman suuret jäljet! Molli alkaa yhdessä ystävänsä pikku Sisun kanssa arvuutella, kuka kumma voi aiheuttaa moiset jäljet, ja onko se joku vaarallinen vai kenties ihan kiltti ja ystävällinen.

Esitys seurailee kirjan tarinaa uskollisesti, dialogia myöten. Näytelmän vahvuuksia ovatkin vähäeleiset lavasteet, jotka herättävät tarinan eloon jättäen kuitenkin tilaa yleisönsä mielikuvitukselle, sekä hahmojen liikuttava höpsöys, aito läsnäolo, joka saa aikuisenkin pyrskähtämään nauruun, jopa omaksi yllätyksekseen.

Mollin ja Kumman näyttelijöinä nähdään monista muistakin lastenkulttuurin projekteista tuttu Thomas Dellinger sekä Antton Kainulainen. Molempien rooliin sukeltamista on ihana katsella. Heti näytelmän alussa he pitävät huolen siitä, että lapsiyleisö pääsee suurimmasta jännityksestään yli ja uskaltaa heittäytyä tarinaan. Lapset seuraavat esitystä innolla, juuri ja juuri penkeissään pysyen, ja elävät näkemiensä hahmojen tunteissa mukana.

Puolituntinen menee nopeasti. Jäljelle jää keveä ja lämmin olo, juuri sellainen, jota marraskuiseen iltaan oli kaivannutkin. Sekä minä että seurueessani olleet lastenkirjastoihmiset voimme lämpimästi suositella näytelmää, niin lapsiperheille kuin muillekin lastenteatterista nauttiville. Molli ja Kumma on nähtävissä teatterissa myös kevätkaudella.

Kuva: Harri Ahola

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s