Tiedätkö sen tunteen…

Olet ostanut liput teatteriin jo kuukausia aikaisemmin. Olet tutkinut teatterin tarjontaa, nähnyt kenties mainoksen tai lukenut lehtiartikkelin. Tai vain päätynyt juonikuvauksen perusteella, hetken mielijohteesta, ostamaan liput. ”Onpa mielenkiintoinen aihe, tuo olisi kyllä mukava nähdä itsekin” mietit. Seuraksesi pyydät puolisosi, ystäväsi tai perheenjäsenesi. Toisinaan varaat lipun vain itsellesi.

Merkitset päivän kalenteriin tai kännykän muistiin. Sitten alkaa odotus. Välillä se käy mielessä, teatteriesitys lähestyy. Kuulet muiden kokemuksista, luet arvostelun lehdestä tai kotikriitikoiden blogista. Tutustut aiheeseen etukäteen ja jännittävä odotuskuplinta täyttää mielesi ja vatsanpohjasi.

Sitten se päivä vihdoin koittaa, illalla pääsee teatteriin. Mietit jo aamulla asuvalintaasi ja työpäivä tuntuu kuluvan hitaammin kuin normaalisti. Vielä muutama tunti ja olet hyvillä mielin, koska illalla on kivaa ohjelmaa tiedossa. Teatteri-ilta on aina spesiaali. Kotiin päästyäsi pistät päälle vähän parempaa seppälää ja kellon lähestyessä kuutta kruisailet Aurajokirantaan.

Teatteritalo loistaa lämmintä valoa, isoista lasi-ikkunoista näkyy päänäyttämön lämpiöön. Ravintola Kivessä on porukkaa. Saavut pääoville ja astut sisään. Hymyilevät ovimiehet ja -naiset odottavat valppaina omilla paikoillaan naulakoilla ja ojennat takkisi heille. Aikaa on vielä hyvin, joten siirryt yläkertaan ja tilaat lasillisen kuohuvaa. Teatteri-ilta on juhlallinen ja silloin saa hemmotella itseään. Päätät, että väliajalla tilaat kahvin seuraksi myös leivoksen.

Kupliva puheensorina täyttää tilan ympärilläsi. Odottava tunnelma väreilee ympärilläsi, kunnes kello kajahtaa ja ovet katsomoon avautuvat. Astelet muiden mukana ja löydät paikkasi. Istuudut pehmeälle penkille ja huokaiset tyytyväisenä. Tästä näkee hyvin lavalle. Ihmiset kuiskivat ympärilläsi ja kännyköitä sammutellaan esityksen ajaksi. Vielä muutama minuutti pitää odottaa.

Ja lopulta, valot pimenevät ja esirippu nousee.

IMG-20180314-WA0001

Primadonnille teatteriin meneminen saa aina aikaan sen kuplivan odotuksen tunteen. Teatteri-illassa on poikkeuksetta jotain erityislaatuista fiilistä. Hetket teatterin lämpiössä ja katsomossa, kun kaikki on vielä edessä, kihelmöivät ja kutkuttavat vatsanpohjassa.

Meidän teatteri-ilta lähtee yleensä käyntiin kovalla kiireellä suoraan töistä. Olemme molemmat päivätöissä Naantalissa ja sieltä painelee Turkuun juuri ruuhka-aikaan parhaimmillaan puoli tuntia.

Jos meillä ei mene liikaa aikaa naamojen pakkelointiin töiden jälkeen, ehdimme yleensä poiketa ravintolassa syömässä jotain kevyttä. Tänä teatterikautena testiin ovat päässeet muun muassa Storage, Gustavo, Los Tres ja Karu Izakaya. Ruoan kanssa otamme yleensä lasilliset skumppaa ja kilistelemme tulevalle illalle.

nfd

Pyrimme olemaan läsnä somekanavissamme aina teatteri-iltana. Hyvin spontaanisti otamme selfien jos toisenkin ja varsinkin instastoorit laulavat illan mittaan. Jaamme aitoa fiilistä ja innostuneisuutta, jonka toivomme myös välittyvän seuraajillemme.

Näytöksen väliajalla nautimme aina kahvit ja herkulliset leivokset. Suosikkimme on ehdottomasti MBakeryn Sormus-leivos. Uu-lalalaa! Väliajan päätteeksi vielä punaamme huulemme kuntoon ja pohdimme siihen asti kokemaamme ja mitä mahdollisesti tapahtuu seuraavaksi. Lyhyet kommentit someen ja sitten innolla kohti seuraavaa näytöstä.

On mielenkiintoista huomata miten joskus näytöksen jälkeen voi samaan aikaan tuntua tyhjältä (näytöksen olisi halunnut jatkuvan ikuisesti) ja täydeltä (se fiilis kun on nähnyt kertakaikkisesti täydellisen näytöksen). Tällä näytöskaudella erityisesti Taru Sormusten Herrasta teki meihin lähtemättömän vaikutuksen ja tässä spektaakkelissa tämä tyhjä/täysi fiilis osui nappiin. Käyhän lukemassa meidän aikaisempi postaus Teatteriarvio: Taru Sormusten Herrasta – matkalla Keski-Maahan Turun Kaupunginteatterissa.

Näytöksen jälkeen lähdemme kumpikin tahoillemme kotiin, jälleen yhtä teatterikokemusta rikkaampina. Ehdimme sitä ennen kuitenkin pikaisesti käymään näytöksen tuottamia fiiliksiä läpi. Ja illan aikana otetut kuvat ja videot ovat tallessa tulevia postauksia varten ja niitä onkin hauska katsella. Olipas taas menevä ilta!

dav

Teatterissa käyminen parantaa siis Primadonnien empiirisen tutkimuksen mukaan elämänlaatua ja onhan muutenkin todettu fakta, että kulttuuri tekee hyvää. Meille Primadonnille onkin tärkeää saada kokea elämyksiä yhdessä rakkaan ystävän kanssa. Olemme pitkin kotikriitikkokauttamme useasti pohtineet, miten käsittämättömän upeassa jutussa saamme olla mukana. Emme voi muuta kuin olla edelleen nöyrän kiitollisia, sillä eihän tämmöistä tunteiden vuoristorataa koe kovin usein.

Suosittelemme siis kaikille sydämiemme pohjista tarttumista teatteritalon ovenkahvaan ja astumista tämän vuoristoradan kyytiin. Löydät itsellesi varmasti jotain, joka keskustelee juuri sinun sielusi kanssa. Anna teatterille siis mahdollisuus, heittäydy mukaan ja anna elämysten viedä sinutkin hurmioon!

Primadonnat

Kuvat: Primadonnat

IMG-20180314-WA0002.jpg

2 thoughts

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s