Parasta elämässä ovat uudet kokemukset.

Parasta elämässä juuri tänään oli käynti koeyleisönä Kaupunginteatterin ensi viikon ensi-iltanäytelmässä Parasta elämässä. Se on kertomus masentuneen äidin pojasta, joka koettaa piristää äitiään listaamalla asioita, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista. Lavalla tirehtöörinä toimii suvereeni Martti Suosalo. Ainakin harjoituksissa vuorovaikutus monologin esittäjän ja yleisön kesken oli välitöntä ja rentoa. Ei myöskään yhtään häirinnyt eturivissä istunut kuiskaaja, jolle Martti välillä lausui ”no”, ja sai sitten oikeat vuorosanat. Kuiskaaja ikään kuin kuului mukaan esitykseen, niin luontevaa ja esitykseen jopa sopivaa se oli.

Parasta elämässä on, että olimme matkassa koko perheen ja yhden tyttöystävän voimin. Koko porukka poistui esityksestä hyväntuulisina ja tyytyväisinä näkemäänsä. Ikähaarukka oli 13-vuotiaasta kirjoittajaan eli 45-vuotiaaseen. Voi siis kokemuksen syvällä äänellä sanoa, että sopii kaikenikäisille.

Parasta elämässä on lupa muuttaa mieltänsä. Yksi lapsistani oli Sibelius-elokuvan nähtyään päättänyt inhota Martti Suosaloa siitä eteenpäin. Nyt Martti kuitenkin esiintyi niin lempeästi ja hauskasti, että inho muuttuikin ihastukseksi. Ihan parasta.

Parasta elämässä on, että tässä esityksessä ei tarvitse tyytyä ensimmäisen rivin paikkoihin vaan pääsee istumaan ihan lavalle asti, tapahtumien polttopisteeseen. Parasta elämässähän on myös pieni jännitys.

Parasta elämässä on, että olemme menossa katsomaan näytelmää uudestaan jo kahden viikon kuluttua ihan viralliseen näytökseen. On kiinnostavaa nähdä silloin, onko esitys muuttanut muotoaan vielä viimeisen harjoitusviikon aikana.

Ja ihan parasta elämässä oli myös käydä hampurilaisravintolassa esityksen jälkeen.

Jani

Kuva: Otto-Ville Väätäinen / Turun Kaupunginteatteri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s