Olen nyt Kotikriitikkoaikanani kirjoittanut näyttelijähaastattelun, ennakkofiilistelyn, ja perinteisen teatteriarvostelun. Haluan seuraavaksi sivuta hieman sitä mikä minua teatterikatsojana motivoi, ja mihin kiinnitän eniten huomiota.

Mielestäni teatteriesityksen tärkein tehtävä on tuoda jokin uusi näkökulma esittämäänsä aiheeseen. Hyvä teatteriesitys ottaa itsenäisenä teoksena kantaa vaikka olisi hyvinkin perinteinen ja yleisölle tuttu teos.

Pidän ehdottoman tärkeänä että esitys herättää minussa samaistumispintaa. Se ei suoranaisesti tarkoita että henkilöhahmojen tulisi olla kaltaisiani tai tarinan jotenkin omaan elämääni epäsuorasti sopiva, vaan samaistumisen mahdollistavat asiat ovat usein hyvin pieniä ”elämän teemoja” joihin suurikin ihmismassa pystyy peilaamaan omia kokemuksiaan. Ajatellaan että näytelmän päähenkilö esimerkiksi menettää kaikki rahansa ja tuntee ahdistuneisuutta ja häpeää. Itselläni ei ole kokemusta niin sanotusta kaiken menettämisestä, mutta henkilön esilletuomat tunteet ovat varmasti sellaisia joita jokainen katsoja on käynyt läpi.

Kun nuorempana aloitin itse teatterin harrastamisen, oli suurimpana kipinänä energian purkaminen, johon vanhempani löysivät loistavan väylän Turun nuoresta teatterista. Sittemmin oma rakas harrastus on muuttanut muotoaan, ja nykyään myös ohjaan harrastajateattereissa itse näytelmiä. Oma katsojan roolini on niin ikään muuttanut voimakkaasti muotoaan vuosien saatossa. Nykyään vaadin katsojana paljon enemmän kuin ennen. Toivon aina katsomoon istuessani että seuraavaksi näkemäni näytelmä antaisi minulle inspiraatiota ja oppia jota imeä omaan tekemiseeni.

Jere Hultin

Photo: http://www.fromtheledge.com/wp-content/uploads/audience-vieew.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s