Kävin työystävieni kanssa katsomassa Kybersielut, joka pääsi yllättämään erilaisuudellaan. Tässä näytelmän parhaiden palojen top5:

38366795111_508e6a8676_k

1. Sci-fi
Sci-fi eli science fiction eli tieteisfiktio on monelle tuttua elokuvista ja kirjoista. Harvemmin sitä näkee teatterin lavalla, paitsi nyt Turussa.
Kybersielujen kantaesitys nähtiin Turun Kaupunginteatterissa 17.11.2017. Näytelmän keskiössä ovat kyborgeja tuhoava poliisi sekä hänen tyttöystävänsä, joka paljastuu kyborgiksi. Tarina kuljettaa heidät suurkaupungin pilvenpiirtäjistä maaseudun unikkopelloille sekä suurten valintojen eteen.

2. Lava
Lava on rakennettu upeasti. Se koostuu useammasta osasta, joita nostetaan ja lasketaan uusien maisemien luomiseksi. Lavaa kyetään nostamaan huimaavan korkealle, ja se tuntui suorastaan suurenevan pyörryttävän pyörivän projisoinnin ansiosta. Siksi myös videoprojisointi ansaitsee oman sijansa listallani.

24496147288_ddeb939f5f_k

3. Projisoinnit
Videoprojisoinnit tekivät esityksestä erityisen vaikuttavan. Unikkopellot, aivoleikkaus vaihe vaiheelta (kiinaksi), suunnattoman suuret ihmishahmot heijastettuna harsoa vasten, sekä jo mainittu pyörryttävä efekti vasten nousevaa tai laskevaa lavaa, mikä saa mittasuhteet sekoamaan silmissä. Ennen tätä en ehkä ollut ymmärtänytkään, kuinka suuri merkitys projisoinneilla voi olla kokonaiskuvan luomisessa.

38312161506_832bbb4fa0_k

4. Äänet
Etenkin äänimaailman avulla näytelmään on tuotu elokuvan tunnelmaa. On aseiden paukahtelua, audiovisuaalista hidastettua taistelukohtausta, kiihkeän rummuttavaa rytmiä. Näyttelijät ovat mukana musiikin ja äänen tekemisessä ja soittavat sekä lavan yhteen nurkkaan tehdyssä musisointikulmauksessa että koko lavan levyisesti, mikä saa heidät olemaan läsnä. Kuten myös seuraava seikka:

5. Roolivaihdot
Näyttelijät vaihtavat vaatteensa ja siirtyvät roolihahmosta toiseen suurimmaksi osaksi yleisön silmien edessä. Näyttelijät todella ovat läsnä koko esityksen ajan yhdessä yleisön kanssa, mikä yhdessä väliajattomuuden kanssa tekee näytöksestä intensiivisen. Tarina koetaan yhdessä ensisävelistä loppuun saakka.

+ Marilyn
Ehkä illan yllättävin ja siten paras lohkaisu.

Kuvat: Otto-Ville Väätäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s