Kaupunginteatterin kevään 2018 ohjelmisto julkaistiin lokakuun alussa. Suurimman huomion julkaisua seuranneessa mediapöhinässä vei ansaitusti J.R.R Tolkienin Taru sormusten herrasta. 

Näytelmää on esitetty Suomessa ennenkin menestyksekkäästi, mieleenpainuvimpana itseoikeutetusti Ryhmäteatterin legendaarinen spektaakkeli 80- luvun lopulla.

Kuullessani tästä ohjelmistovalinnasta, olin todella innoissani: yksi kaikkien aikojen fantasiatarinoista teatteriversiona kotikaupungissani. Valinta on merkittävä ja se huokuu kansainvälisyyttä ja kunnianhimoa. On hienoa todeta, että Turun Kaupunginteatterilla on rohkeutta valita näin järkälemäinen teos toteutettavaksi.

Tarinasta tehdyt elokuvat ovat mahdollistaneet sen, että lähes jokaisella on jonkinlainen käsitys Tolkienin tarinasta. Tunnettuus on toki myös suuri haaste.

Kuten viimeisimmät suuret tuotannot ovat osoittaneet, on Kaupunginteatterilla kaikki eväät tehdä Keski-Maan olentojen Turun vierailusta onnistunut teatteritapaus.

Uskon, että ensi keväänä Turusta ja sen teatterimaailmasta kuhistaan erityisellä energialla juurikin tämän produktion ansiosta. Mukana on teatterin omaa näyttelijäkuntaa sekä vierailijoita, joten taitoa ja tietoa on koko Suomen laajudelta. Näytelmän ensi-ilta on helmikuun 15. päivä. Kannattanee hankkia liput vielä kun niitä toden totta on saatavilla.

Jere Hultin

Kuva: Otto-Ville Väätäinen, Turun Kaupunginteatteri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s