Näin alussa teatteribloggaajan uraani ja itse asiassa aika lailla koko someuraani, haluaisin esitellä itseni ja suhteeni teatteriin. Ajattelin tehdä sen tekstillä, jonka lähetin myös Kotikriitikko-hakemuksena.

Minusta ja suhteestani teatteriin.

Olen mies, 45-vuotias, isä, kaljupää, kalastaja, rakastaja, pakastaja, ryhmäkodin nuorten ohjaaja, kodin rakentaja, puutarhuri, iltavirkku, yövirkku, kahviaddikti, rauhallinen, pitkäpinnainen.

Paljon erilaisia asioita olen.

Haluaisin sanoa olevani myös kulttuurin suurkuluttaja, mutta valehtelisin. Sanotaan, että haluaisin olla. Olen haalinut lukemattomia kirjoja hyllyyni. Katsomattomat ohjelmatallenteet odottavat minua kaapissa, kaapin päällä ja pilvessä. Konsertit, näyttelyt ja muut kulttuuritapahtumat ovat aina tiedossa. Ehkä sitten ensi vuonna.

Ruuhkasta en tiedä, mutta raha ja aika ovat olleet kortilla.

Parhaiten kaikista kulttuurimuodoista juuri teatteri on säilyttänyt asemansa läpi vuosien. Se ei ole jokaviikkoista, ei edes joka kuukausi, mutta säännöllisesti. Kesällä ja talvella. Kotona ja matkoilla. Useimmiten vaimon, joskus koko perheen voimin.

Mieluiten hyviltä paikoilta, ennemmin liian läheltä kuin kaukaa. Puuteri, meikit ja hajusteet saavat tulla nenään.

Kesäteatteri-ihminen en ehkä ole, melankolisempi materiaali sopii minulle. Silti olen kyllä joka kesä ainakin yhden käynyt katsomassa.

Zholdak vei minut mennessään jo ennen Anna Kareninaa vierailunäytöksessään Lenin love- Stalin love. Senkin jälkeen jokainen Zholdak on pitänyt nähdä. Nero. Teatterilava ja näyttelijät ovat hänen komennossaan aina enemmän.

Se ei tietenkään tarkoita ettenkö olisi nauttinut paljon myös muista esityksistä, mainittakoon vaikkapa Mr. Vertigo Helsingissä. Taianomainen.

Kirsikkapuistonkin jälkeen Turussa on näkynyt valonpilkahduksia ja varsinkin muutto Logomoon on tehnyt hyvää. Kahdesta viimeisestä näkemästäni eli Neljäntienristeyksestä ja Tom of Finlandista olen ollut erittäin vaikuttunut.

Teatteri koskettaa aina, olipa sitten hyvää tai huonoa.

Tulevan syksyn ohjelmistoa olimme jo tarkkailleetkin ja liput ovat hankinnassa Seitsemään veljekseen, Kybersieluihin ja Viimeiseen laivaan, jos vaikka sattuisi samaan näytökseen itse säveltäjän kanssa.

Jani

Kuva: Jani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s